Om klubben

UBKs organisation

Styrelsen 2024


Ordförande Tina Tötterman

Vice ordförande  Annika Eleryd

Kassör Linda Holst

Sekreterare Lene Lykke-Olesen

Ledamot Helena Norgren

Ledamot Maria Fondelius

Ledamot Lena Thelberg


Suppleant Linnea von Wachenfeldt

Suppleant Amanda Älvebrink

Suppleant  Camilla Asplund


Revisorer 2024

Revisor Thomas Lundin

Revisor Jan-Erik Lyngå

Revisorssuppleant Margareta Wiksell

Valberedning 2024

Sammankallande Jonas Åfeldt

Ledamot Eva Molin

Ledamot Sandra Graf

Utskotten

Förutom styrelsen består UBKs organisation av olika utskott. Utskotten har ett ansvarsområde och respektive utskott har även en kontaktperson.  Under "Kontakta oss" finns mailadresser till respektive utskott. 

HUS - utskottet för hundägarutbildning

kontaktperson: Malin Johansson 

TÄS - utskottet för tävling och prov

här finns en kontaktperson för varje tävlingsgren. Kontakt sker genom den gemensamma mailadressen.

Samhällsnytta - utskottet för samhällsnyttiga hundar

kontaktperson: Monica Hermansson samt Katarina Cvek-Hopkins

RUS - utskottet för avel och hälsa

kontaktperson: Kjell Tapper

ORG - utskottet för organisation

kontaktperson: ordförande Tina Tötterman

Presentation av styrelsen

Ordförande Tina Tötterman

Jag trivs väldigt bra på UBK och tycker det är jätteroligt att få förtroendet att vara ordförande för vår klubb! Jag har fyra hundar, min tävlingshund är en jaktlabrador som är cert. patrullhund. Vi tränar olika former av sök, spår och lydnad.

 Jag utbildar mig till SBK-instruktör och hoppas kunna inspirera till ett aktivt och positivt liv för hundar och deras ägare. 


Vice ordförande  Annika Eleryd

Jag har en sheltie som jag hittar på allt möjligt roligt med. Främst tränar och tävlar vi i rallylydnad och nosework. Vi älskar naturen, cyklar tillsammans, upptäcker gärna nya vandringsleder och på hösten kör vi kantarellsök. 2022 tog jag min masterexamen i husdjursvetenskap vid SLU, där jag främst fördjupat mig i hundens avel och genetik. 

Som vice ordförande vill jag bland annat hjälpa till att skapa långsiktiga strukturer för att underlätta klubbens föreningsarbete.

Kassör Linda Holst

Jag kommer ursprungligen från Skåne och firar 10-år som Uppsalabo i sommar ( 2024). Jag har varit aktiv i hundsporten sedan 2006. Har tidigare haft schäfer och tränade och tävlade då mycket bruks spår och patrull. Numera har jag 2 Dansk-Svenska Gårdshundar Kenny och Freja vi tävlar aktivt i Nosework men tränar även Agility och Viltspår och tanken är att komma igång med tävling även i dessa grenar.

Jag har tidigare varit kassör i annan BK och jag jobbar som Ekonomichef på mitt vanliga jobb. Därav hoppas jag kunna bidra med mina kunskaper på UBK. 

Sekreterare Lene Lykke-Olesen

Jag har två Tollare, Sören och Aldas, som jag gör det mesta med. Vi tränar och tävlar i bland annat lydnad, rally och ställer ut. Sambon kör också Nosework och viltspår med grabbarna. 

Jag ser fram emot att hjälpa till på klubben som sekreterare och tävlingsledare i lydnad under 2024. Hoppas vi ses på klubben! 

Ledamot Helena Norgren

Tredje året i styrelsen och jag ser fram emot att lära mig mer om klubben och utveckla framåt. 

Jag har en jaktcocker Messi ( den supersnabba odågan har ni säkert sett). Vi tävlar i agility och Nosework. Jag är aktiv i agilitysektorn och TS i Nosework.

Ledamot Maria Fondelius

Jag har en kelpie och två shelties som jag tränar och tävlar agility med. Vi tränar och tävlar rally och tränar även lydnad, specialsök, viltspår, vallning m m m när vi hinner. Jag startade min karriär med en rottis i brukset för en evighet sedan och har provat på de flesta sporter och nu har jag landat i agilityn som jag älskar. Är SBK-instruktör, Agilityinstruktör, tävlingsledare agility och hundfysio. Jag jobbar med att bada och klippa hundar och hålla kurser.

Jag har tidigare suttit i SBK Upplandsdistriktet och i Svenska Agilityklubbens styrelse och i ett tidigare liv jobbade jag som formgivare/originalare på reklambyrå. Hoppas med min tidigare erfarenhet och bredd kunna bidra i UBKs styrelse och till medlemmar.

Ledamot Lena Thelberg

Jag har tre stycken dvärgschnauzrar som tränar och provar på många olika hundgrenar tillsammans med. Mitt fokus har varit Rallylydnad men Valter, min 4-åring ville annat, dvs Agility. Där ligger nu fokus på att tävla och ta pinnar! Det nya tillskottet, Ture som nu är 8 månader kanske kan bli en rallyhund. 

Som ny i UBKs styrelse hoppas jag att jag kan bidra med min mångåriga erfarenhet i Uppsala ju-jutsuklubbs styrelse. 

Suppleant Linnea von Wachenfeldt

Jag ser fram emot att få sitta i UBKs styrelse och lära mig mer om vår klubb och göra den än mer tillgänglig för våra medlemmar. 

Jag har 5 hundar tillsammans med min sambo och tränar och tävlar i IPO-R, spår och sök. Min jaktgolden Nässla och jag går utbildning till räddningsekipage vilket vi tycker är väldigt roligt.

Jag ser fram emot att vi får till många öppna träningar och spännande kurser i år.

Suppleant  Amanda Älvebrink 

Jag har en labrador vid namn Junie och vi har utövat allt möjligt dock har vi fastnat för rallylydnad & apportering. 

Som nyvald in i styrelsen ser jag fram emot att bidra med min kunskap samt att stötta klubben! 

Suppleant  Camilla Asplund

Jag är helt ny i styrelsen och ser fram emot att lära mig mer om klubben och hjälpa till så gott jag kan. 

Jag har fått uppdraget att vara draghunds ansvarig på klubben, så jag kommer sköta bl a tävlingslicenser.

Jag har två aussietikar, som jag främst tränar canicross och viltspår, i familjen bor även två jaktlabbe grabbar så det blir en del jakt också. 

Hoppas vi ses!

Klubbstugan

Har du frågor som rör våra lås på klubben, hör av dig till Linn Persson.

Gillestugan

Koden till Gillestugan är 134679. Följ instruktionerna som sitter på lappen på dörren. Denna kod är för alla klubbens medlemmar så att man kan få tillgång till inomhuslokal för att fika mm samt tillgång till det träningsmaterial som finns där inne. 

Toaletten med ingång utifrån

Koden till toaletten är *134679*. Denna kod är för alla klubbens medlemmar så att man kan få tillgång till toalett när man är på klubben. 

Storstugan

Koden till storstugan delas ut till personer som är aktiva funktionärer på klubben, detta innefattar bland annat funktionärer, instruktörer, styrelsemedlemmar, utskottsaktiva och personer som på annat sätt är aktiva/ansvariga inom klubben och behöver komma in i storstugan.

Köket

Vid behov av att fylla på i köket inför tävling eller annat evenemang, kontakta ordforande@uppsalabrukshundklubb.se


Städ

Sedan sommaren 2024 hjälps medlemmarna åt att städa klubbstugan. Mer information och städschema hittar du här. 


Uthyrning

UBK:s lokaler och planer hyrs ut till hundaktiviteter som inte konkurrerar med klubbens egen verksamhet. Konkurrerande verksamhet är t ex en annan klubb eller ett företag som hyr in sig för att hålla kurser eller betalda träningar. Rasklubbar räknas inte som konkurrerande verksamhet. Undantag är Villaföreningen som inte är en hundaktivitet men som av lång tradition hyr av oss någon gång om året. Upplandsdistriktet och SBK centralt lånar klubben utan kostnad.

Vid all form av uthyrning ska hänsyn tas till klubbens egen verksamhet, denna har alltid företräde. Hänsyn ska också tas på det sättet att vi inte, förutom i undantagsfall, beviljar uthyrning av den sista lediga planen under vardagskvällar, då det i möjligaste mån ska finnas minst en obokad plan som medlemmar kan träna på.

Vill man ta in en instruktör privat och eller om man vill arrangera en privat kurs där ersättningen/kursavgiften inte tillfaller UBK så tas en hyra ut enligt nedan. Detta gäller vid enstaka tillfällen. Vid återkommande tillfällen bör det lösas så att aktiviteten kan hållas i klubbens regi.

Priser

Storstugan, gillestugan eller en plan 50 kr/h för medlemmar och 100 kr/h för icke medlemmar. 

Agilityplanen 100 kr/h för medlemmar och 200 kr/h för icke medlemmar. Kontakta: uthyrning@uppsalabrukshundklubb.se 

SBKs värdegrund och kärnvärden

Finns att läsa på SBKs hemsida, läs mer här.

Våra trivselregler

Uppsala BK är en idéell förening och det är vi medlemmar som skapar klubben. För att vi alla ska få en trevlig tid på och runt klubben finns det några grundregler vi bör förhålla oss till.

Våra träningsplaner

Stugan

Omgivningarna och parkeringen


Försäkring