Om klubben

UBKs organisation

Styrelsen 2023


Ordförande Tina Tötterman

Vice ordförande  Mikaela Eldh

Kassör Margareta Wiksell

Sekreterare Annika Eleryd

Ledamot Jessica Hägg

Ledamot Helena Norgren

Ledamot Eva Molin


Suppleant Linnea von Wachenfeldt

Suppleant Linn Persson

Suppleant  Birgitta MikaelssonRevisorer 2022

Revisor Thomas Lundin

Revisor Linda Holst

Revisorssuppleant Birgitta Andén


Valberedning 2022

Sammankallande Marie Larsson

Maria Fondelius

Jonas Åfeldt

Utskotten

Förutom styrelsen består UBKs organisation av olika utskott. Utskotten har ett ansvarsområde och respektive utskott har även en kontaktperson.  Under "Kontakta oss" finns mailadresser till respektive utskott. 

HUS - utskottet för hundägarutbildning

kontaktperson: Malin Johansson 

TÄS - utskottet för tävling och prov

här finns en kontaktperson för varje tävlingsgren. Kontakt sker genom den gemensamma mailadressen.

Samhällsnytta - utskottet för samhällsnyttiga hundar

kontaktperson: Monica Hermansson samt Katarina Cvek-Hopkins

RUS - utskottet för avel och hälsa

kontaktperson: Kjell Tapper

ORG - utskottet för organisation

kontaktperson: ordförande Jonas Åfeldt

Presentation av styrelsen

Ordförande Tina Tötterman

Jag trivs väldigt bra på UBK och tycker det är jätteroligt att få förtroendet att vara ordförande för vår klubb! Jag har fyra hundar, min tävlingshund är en jaktlabrador som är cert. patrullhund. Vi tränar olika former av sök, spår och lydnad. Jag utbildar mig till SBK-instruktör och hoppas kunna inspirera till ett aktivt och positivt liv för hundar och deras ägare. 


Vice ordförande Mikaela Eldh

Jag har en jaktlabrador som jag tränar och tävlar med i bruksspår, lydnad och jakt. Under jaktsäsongen är vi också ute på praktiska jakter och eftersök tillsammans. I styrelsen för UBK har jag suttit sedan 2017 och är från och med 2019 vald till vice ordförande.  Det känns hedrande att ha kvar detta uppdrag som är mycket lärorikt.


Kassör Margareta Wiksell

Sekreterare Annika Eleryd

Jag har en sheltie som jag hittar på allt möjligt roligt med. Främst tränar och tävlar vi i rallylydnad och nosework. Vi älskar naturen, upptäcker gärna nya vandringsleder och på hösten kör vi kantarellsök. 2022 tog jag min masterexamen i husdjursvetenskap vid SLU, där jag främst fördjupat mig i hundens avel och genetik. Som sekreterare ser jag fram emot att lära mig mer om föreningsliv och alla de hundsporter som engagerar UBKs medlemmar.

Ledamot Eva Molin

Under 2022 koordinerar jag klubbens medlemsmöten och min hjärtefråga i ideellt arbete är hur så många som möjligt ska känna sig välkomna och delaktiga. Tränings- och tävlingsmässigt är det brukset som ligger mig närmst om hjärtat så tillsammans med min jaktlabrador Kezo tränar och tävlar jag sök, spår och lydnad. Funktionärsmässigt engagerar jag mig framförallt som tävlingsledare i bruks. Till yrket är jag laboratoriechef.

Ledamot Linn Persson

Uppväxt i Östersund och tävlade då med min första hund, en sheltie, i agility sen tidig tonår. 

I dagsläget bor jag i Gottsunda med min sambo och hans flatte samt mina egna två hundar, en dvärgpudel född 2018 och en sheltie född 2022. 

Jag tränar och tävlar i framförallt agility men även i rallylydnad och lydnad. På fritiden gillar jag annars att gå långpromenader i skog och mark och andra utomhusaktiviteter, men även att slappa i soffan med att sträckkolla serier och spela tv-spel. 


Jag är utbildad tävlingssekreterare i rallylydnad samt agilityinstruktör A1. Till vardags jobbar jag som leg. djursjukskötare på en mindre djurklinik.


Suppleant Gittan Mikaelsson

Jag har tre cocker spaniels och för vår del är det mycket nosarbete. Nose work och specialsök är det vi tränar och tävlar allra helst. Då och då går vi viltspår, tränar spanieljakt och åker på utställning. I januari började vi på nybörjarkurs i agility, jättekul! När vi inte tränar, kursar och tävlar blir det många härliga promenader i Uppsala med omnejd. Som alldeles ny i styrelsen ser jag fram emot ett spännande, lärorikt och roligt år i klubben!

Suppleant Linnea von Wachenfeldt

Jag ser fram emot att få sitta i UBKs styrelse och lära mig mer om vår klubb och göra den än mer tillgänglig för våra medlemmar. Jag har 5 hundar tillsammans med min sambo och tränar och tävlar i IPO-R, spår och sök. Min jaktgolden Nässla och jag går utbildning till räddningsekipage vilket vi tycker är väldigt roligt.

Jag ser fram emot att vi får till många öppna träningar och spännande kurser i år.

Ledamot Helena Norgren

Ny i styrelsen och jag ser fram emot att lära mig mer om klubben och utveckla framåt. Jag har en jaktcocker Messi ( den supersnabba odågan har ni säkert sett). Vi tävlar i agility och Nosework. Jag är aktiv i agilitysektorn och TS i Nosework.

Klubbstugan

Har du frågor som rör våra lås på klubben, hör av dig till Linn Persson.

Gillestugan

Koden till Gillestugan är 134679. Följ instruktionerna som sitter på lappen på dörren. Denna kod är för alla klubbens medlemmar så att man kan få tillgång till inomhuslokal för att fika mm samt tillgång till det träningsmaterial som finns där inne. 

Toaletten med ingång utifrån

Koden till toaletten är *134679*. Denna kod är för alla klubbens medlemmar så att man kan få tillgång till toalett när man är på klubben. 

Storstugan

Koden till storstugan delas ut till personer som är aktiva funktionärer på klubben, detta innefattar bland annat funktionärer, instruktörer, styrelsemedlemmar, utskottsaktiva och personer som på annat sätt är aktiva/ansvariga inom klubben och behöver komma in i storstugan.


Köket

Vid behov av att fylla på i köket inför tävling eller annat evenemang, kontakta Jenny Blomqvist via mail eller på messenger.

Uthyrning

UBK:s lokaler och planer hyrs ut till hundaktiviteter som inte konkurrerar med klubbens egen verksamhet. Konkurrerande verksamhet är t ex en annan klubb eller ett företag som hyr in sig för att hålla kurser eller betalda träningar. Rasklubbar räknas inte som konkurrerande verksamhet. Undantag är Villaföreningen som inte är en hundaktivitet men som av lång tradition hyr av oss någon gång om året. Upplandsdistriktet och SBK centralt lånar klubben utan kostnad.

Vid all form av uthyrning ska hänsyn tas till klubbens egen verksamhet, denna har alltid företräde. Hänsyn ska också tas på det sättet att vi inte, förutom i undantagsfall, beviljar uthyrning av den sista lediga planen under vardagskvällar, då det i möjligaste mån ska finnas minst en obokad plan som medlemmar kan träna på.

Vill man ta in en instruktör privat och eller om man vill arrangera en privat kurs där ersättningen/kursavgiften inte tillfaller UBK så tas en hyra ut enligt nedan. Detta gäller vid enstaka tillfällen. Vid återkommande tillfällen bör det lösas så att aktiviteten kan hållas i klubbens regi.

Priser

Storstugan, gillestugan eller en plan 50 kr/h för medlemmar och 100 kr/h för icke medlemmar. Kontakta: uthyrning@uppsalabrukshundklubb.se 

Agilityplanen 100 kr/h för medlemmar och 200 kr/h för icke medlemmar. Kontakta: uppsalabrukshundklubb.agility@gmail.com 

SBKs värdegrund och kärnvärden

Finns att läsa på SBKs hemsida, läs mer här.

Klubbkläder

Om du är intresserad av funktionskläder med klubbens logga kan du enkelt beställa det via denna sida.

Våra trivselregler

Uppsala BK är en idéell förening och det är vi medlemmar som skapar klubben. För att vi alla ska få en trevlig tid på och runt klubben finns det några grundregler vi bör förhålla oss till.

Våra träningsplaner

Stugan

Omgivningarna och parkeringen