Tillgång till klubbstugan

Har du frågor som rör våra lås på klubben, hör av dig till Elisabeth Gräslund Berg på elisabethberg2@gmail.com.

Gillestugan

Koden till Gillestugan är 134679. Följ instruktionerna som sitter på lappen på dörren. Denna kod är för alla klubbens medlemmar så att man kan få tillgång till inomhuslokal för att fika mm samt tillgång till det träningsmaterial som finns där inne.

Toaletten med ingång utifrån

Koden till toaletten är *134679*. Denna kod är för alla klubbens medlemmar så att man kan få tillgång till toalett när man är på klubben.

Storstugan

Koden till storstugan delas ut till personer som är aktiva funktionärer på klubben, detta innefattar bland annat funktionärer, instruktörer, styrelsemedlemmar, utskottsaktiva och personer som på annat sätt är aktiva/ansvariga inom klubben och behöver komma in i storstugan.

Uthyrning

UBK:s lokaler och planer hyrs ut till hundaktiviteter som inte konkurrerar med klubbens egen verksamhet. Konkurrerande verksamhet är t ex en annan klubb eller ett företag som hyr in sig för att hålla kurser eller betalda träningar. Rasklubbar räknas inte som konkurrerande verksamhet. Undantag är Villaföreningen som inte är en hundaktivitet men som av lång tradition hyr av oss någon gång om året. Upplandsdistriktet och SBK centralt lånar klubben utan kostnad.

Vid all form av uthyrning ska hänsyn tas till klubbens egen verksamhet, denna har alltid företräde. Hänsyn ska också tas på det sättet att vi inte, förutom i undantagsfall, beviljar uthyrning av den sista lediga planen under vardagskvällar, då det i möjligaste mån ska finnas minst en obokad plan som medlemmar kan träna på.

Vill man ta in en instruktör privat och eller om man vill arrangera en privat kurs där ersättningen/kursavgiften inte tillfaller UBK så tas en hyra ut enligt nedan. Detta gäller vid enstaka tillfällen. Vid återkommande tillfällen bör det lösas så att aktiviteten kan hållas i klubbens regi.

Priser

Storstugan, gillestugan eller en plan 50 kr/h för medlemmar och 100 kr/h för icke medlemmar. Kontakta: uthyrning@uppsalabrukshundklubb.se

Agilityplanen 100 kr/h för medlemmar och 200 kr/h för icke medlemmar. Kontakta: uppsalabrukshundklubb.agility@gmail.com

SBKs värdegrund och kärnvärden

Finns att läsa på SBKs hemsida, läs mer här.

Klubbkläder

Om du är intresserad av funktionskläder med klubbens logga kan du enkelt beställa det via denna sida.

Våra trivselregler

Uppsala BK är en idéell förening och det är vi medlemmar som skapar klubben. För att vi alla ska få en trevlig tid på och runt klubben finns det några grundregler vi bör förhålla oss till.

Våra träningsplaner

• Planerna är till för alla medlemmar i Uppsala brukshundklubb.

• Det är inte tillåtet att rasta sin hund på planerna. Om olyckan är framme, se till att plocka upp och släng påsen i soptunnan. Hunden ska vara kopplad om den inte är i träning.

• Visa hänsyn till varandra och varandras träning. Tänk på att det kan förekomma skotträning vissa dagar. Titta i kalendern om det är inplanerat träning eller tävling med skott (bruksprov eller mentalprov).

• Kurser har företräde framför privat träning och träningsgrupper

• Tänk på att komma till kurs med en välrastad hund. Både du och din hund får ut mer av kursen.

• Löptikar är välkomna, men ha tikskydd på inne i stugan. Tänk på att Din tik kan ha svårt att träna under höglöpet.

• Kom ihåg: Ju fler vi är på planerna desto roligare är det!

Stugan

• Din hund är naturligtvis välkommen i vår klubbstuga. Tänk på att torka tassar och mage om den är smutsig och ha gärna en filt som hunden kan ligga på.

• Ta gärna en fika, men glöm inte att betala.

• Om du fikar, plocka undan, ställ in i diskmaskinen eller diska för hand.

• Torka av borden och ställ upp stolarna, tänk på att lämna stuga i det skick du vill finna den.

• Om det är smutsigt ute, tänk på att torka av skor.

• Rökning är inte tillåten i stugan.

Omgivningarna och parkeringen

• Plocka alltid upp hundbajs, även under rastning. Släng påsarna i en tunna.

• Kör sakta! Gäller både på vägen till och på parkeringen.

• Inga lösa hundar på parkeringen. Släpp inte fram din hund till en annan hund, eller person, utan att först frågat om det är ok.

• Jaktlagen gäller på även under rastning, d v s det är inte tillåtet att ha hund lös som driver eller förföljer vilt. (Se jaktlagen 6§).