Träningar

Om du som enskild medlem vill initiera en träning och få ut informationen på hemsidan, maila kalenderubk@gmail.com med info om tid, plats, om du vill boka en plan/lokal på klubben och annan nödvändig info.

Nyhet! Vi behöver inte längre fylla i något formulär med antal deltagare när vi har öppna träningar.

Inomhusträning vintern 2022/2023

Även denna vinter erbjuder UBK medlemmarna inomhusträning i lydnad, rallylydnad samt agility. Ridhuset är detsamma som vi hyrt tidigare år och ligger i Bälinge. Kod till Bälingehallen: 01666

Från 1 oktober till 30 april finns möjlighet till träning enligt nedan.

Agility torsdagar kl 18-21

Öppen träning som delvis är planerad i förväg och en del tillfällen har en ansvarig person. Länk till planering finns här.

Rallylydnad söndagar jämna veckor kl 9-12

Från och med 20 november är det öppen träning i rallylydnad, där var och en ansvarar för sin egen träning. Schema för träningsvärdar finns i facebookgruppen UBK/UHU Rallylydnad, där även upplägg, praktisk information och eventuella ändringar i planeringen förmedlas. Deltagarna hjälps åt att plocka fram samt ställa undan material.

Lydnad/brukslydnad söndagar ojämna veckor 9-12

Öppen träning där var och en ansvarar för sin egen träning. (Om ni som är initierade i sporten på klubben vill ha särskilt tema eller någon planering så hör av er med en färdig plan så läggs den upp här. Maila till kalenderubk@gmail.com)

Vägbeskrivning

Från Uppsala, kör gamla E4:an (RV 600, Gävlevägen) norrut. Vid Svista (strax innan bilhandlaren) tag vänster mot Bälinge (skyltat). Följ vägen ända fram till en rondell, tag höger i rondellen. Följ vägen rakt fram ca 1850m till Rörby. Ridhuset ligger som sista hus på vänstersida (i anslutning till ett vitt hus och några lador) precis innan avtagsvägen till höger mot Bälinge. Om du kommer fram till avtagsvägen mot Bälinge (skyltat) har du kört för långt, vänd då helt om och kör tillbaka ca 200m så ligger ridhuset som första hus på höger sida.

Adressen är Rörby 22, Bälinge. GPS-koordinaterna till dörren på ridhuset är 59.939951, 17.543131.

Öppen träning

Alla medlemmar välkomna! Ingen förkunskap krävs och träningarna är gratis för medlemmar. HUS, TÄS eller enskild medlem initierar dessa.

Öppen träning ALLMÄNLYDNAD Onsdagar 19.00-20.00 följande datum:
31/8 Elisabeth
14/9 Claudia, Elisabeth - INSTÄLLT!!!
5/10 Elisabeth, Malin
19/10 Claudia
26/10 Elisabeth, Malin
9/11 Tina, Linnéa, Cissi
16/11 Claudia
Dessa träningar leds av en instruktör och alla är välkomna oavsett ålder eller erfarenhet. Ingen föranmälan. Välkomna!
OBS: Skott kan förekomma kl 18.00–18.45, se information nedan.

Öppen träning RALLYLYDNAD Torsdag 18.30-20.00 följande datum: 1/9, 15/9, 29/9, 13/10 (OBS: börjar 17.30 så vi hinner klart innan medlemsmötet kl. 19), 27/10.

På de här träningarna hjälps vi åt att plocka fram och undan material samt hjälper varandra med träningen i den mån man kan. Det finns en träningsvärd på plats vid varje tillfälle. Ingen föranmälan. Välkomna!

Öppen träning AGILITY Torsdagar 18.00-21.00 följande datum:

På de här träningarna hjälps vi åt att plocka fram och undan material samt hjälper varandra med träningen i den mån man kan. Det finns en träningsvärd på plats vid varje tillfälle. Anmäl dig gärna till träningarna i facebookgruppen UBK Agility. Välkomna!

Tävlingsträning

Som det låter är det träning inför tävling och varje deltagare ansvarar för sin egen träning och förväntas ha en plan för detta. Träningarna initieras av TÄS eller enskild medlem.

Datum för tävlingsträningar:

IGP onsdagar ojämna veckor Träningen börjar kl 19.00. Skotträning från kl 18, se nedan.

Brukslydnad onsdagar jämna veckor Träningen börjar kl 19.00. Skotträning från kl 18, se nedan.

Tävlingslika träningar i agility, kl 18-21 följande datum:

Skotträning

Under april-september sker skotträning varje onsdag kl 18.00 om inget annat anges. Skott kan förekomma kl 18.00–18.45.

Egen skotträning får bedrivas av UBK:s medlemmar med egen pistol och ammunition. Egen skotträningen får endast ske söndagar kl 10.00-12.00 och onsdagskvällar under sommarhalvåret då klubben inte har öppna träningar, mellan kl 18.00-18.45.

OBS! Innan skott meddelas alla på plats och ges möjlighet att avvika. Skriv gärna på klubbens facebook-sida när du planerar att skjuta så att medlemmar kan välja om de vill vara på plats. Försök att hålla skotten bakom dungen av hänsyn till de boende i området. Endast skjutning med startpistol får förekomma.